Vés al contingut

Moció del grup municipal d’ICV-EUiA demanant una ambulància pediàtrica a Comarques Gironines

10 Mai 2017

 MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ICV-EUiA REFERENT A DOTAR D’UNA AMBULÀNCIA PEDIÀTRICA MEDICALITZADA A LES COMARQUES GIRONINES.

Fa unes setmanes va tenir lloc a l’Hospital Comarcal de Blanes un fet luctuós d’especial gravetat: la mort d’una nena per una sèpsia generalitzada.

Fa anys, amb l’inici de les retallades sanitàries, l’hospital Comarcal de Blanes va deixar de tenir cirurgia, el servei de ginecologia i obstetrícia, eliminació d’habitacions a l’Hospital, eliminació de personal, tancament del CAP de Fenals, reducció d’unitats i efectius d’ambulàncies, etc..

També a tota la demarcació de Girona s’han sentit les retallades en sanitat: tancament de les urgències en multitud de CAPs, reducció de la plantilla de personal sanitari, reducció d’unitats i efectius d’ambulàncies, etc.. En definitiva, Comarques Gironines, i especialment La Selva Marítima, han patit unes retallades en matèria de sanitat sense precedents ni comparació a la resta de Catalunya. .

Amb aquesta trista notícia també surt a la llum pública les deficiències en matèria de transport sanitari, i especialment en pediatria: existeixen dues ambulàncies pediàtriques per a tot Catalunya, que són, sens dubte, insuficients. És inadmissible que un nen de Comarques Gironines, quan la seva vida corre perill i ha de ser traslladat a l’hospital de referència, hagi d’esperar una ambulància que té la seva base a Barcelona i pugui tardar hores a arribar, sobretot si la urgència es requereix en punts de difícil accés.

Per tot l’exposat, el Ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar adopta els següents

ACORDS:

1er.- Instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a dotar a les Comarques Gironines amb una ambulància pediàtrica de manera permanent en el transcurs de l’any 2017,o en el seu defecte, dotar a les ambulàncies existents de material pediàtric per poder atendre les urgències.

2on.- Traslladar aquest acord al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, als Grups Parlamentaris del Parlament, i a la Presidència de la Diputació de Girona.

FRANCISCO JAVIER RODRIGUEZ PACIOS

Portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: