Vés al contingut

POSICIONAMENT D’ICV-EUiA SOBRE LA MOCIÓ PEL DESENVOLUPAMENT I APLICACIÓ D’UN PROTOCOL EDUCATIU CONTRA LA TRANSFÒBIA I L’ASSETJAMENT ESCOLAR PER IDENTITAT DE GÈNERE

29 febrer 2016

Segons l’estudi “Assetjament escolar homofòbic i risc de suïcidi en adolescents i joves lesbianes, gais i transexuals” (FELGTB/COGAM, 2012)1, milers d’adolescents pateixen assetjament escolar a causa dels prejudicis sobre la Diversitat Sexual i de Gènere (DSG) mantinguts i tolerats a l’interior del Sistema Educatiu.

La complexitat de l’assumpte no pot abordar-se com a reacció a un cas, sinó amb l’objectiu d’eradicar l’assetjament escolar en totes les seves manifestacions, inclosa la LGTBIfobia, en l’àmbit educatiu.

Respecte a l’esmena a la totalitat presentada pels grups municipals de Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana-Avancem, incideix en el mateix error de la moció de Ciutadans de no buscar cap suport d’alguna/és entitats de l’àmbit LGTBI per a la prevenció, detecció i correcció de les conductes LGTBIfòbiques.

A més, les propostes que fa l’equip de govern, tot el desenvolupament dels quals recau en el Consell Municipal d’Educació, han estat fetes sense començar pel que considerem primordial, que és l’elaboració d’un estudi previ que analitzi la situació de Lloret de Mar en relació a aquesta malaltia social amb la finalitat de tenir un coneixement més acurat de les necessitats del poble en aquest tema.

ICV-EUiA de Lloret de Mar no pot recolzar plantejaments tebis pel que fa a la lluita contra l’assetjament escolar ni contra cap tipus de discriminació, especialment el d’aquelles persones que, per la seva condició, puguin ser susceptibles de ser discriminades.

Per finalitzar, les mesures contra l’assetjament escolar per identitat de gènere requeriran la retirada immediata de tota subvenció pública a les entitats (públiques o privades) que fomentin l’odi o la discriminació cap al col·lectiu LGTBI.

1 Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales (FELGTB) : Colectivo de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales de Madrid (COGAM)

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: