Vés al contingut

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA SUBSCRIU EL COMUNICAT DE LA MAREA BLANCA DE CATALUNYA

20 gener 2016

A final del 2010 es constituí  el Govern de CiU que, amb el suport parlamentari del grup d’ERC, ha governat amb una estratègia planificada i sistemàtica de retallades del Sistema Públic de Salut, fent-li perdre qualitat, accessibilitat i equitat i mentrestant han enfortit el sector del negoci privat.
Boi Ruiz passarà a la història com el pitjor conseller de Salut que hem tingut mai. Ha estat el conseller de les retallades i de l’agressió més brutal al sistema públic de salut.
En aquests cinc anys de polítiques de destrucció, el Sistema de Salut Públic de Catalunya ha perdut 1.500 milions d’euros de pressupost ( un 16% respecte al 2010), ha perdut 5.000 llocs de treball, s’han augmentat les llistes d’espera, s’han tancat 58 punts d’atenció continuada, s’han reduït més de 2.000 llits d’hospital, un 20 % dels contractes d’hospitals de l’ICS són precaris, han retallat un 90% les substitucions de jubilacions o baixes, han deixat les polítiques de Salut Públiques reduïdes a la seva mínima expressió, han eliminat les eines de participació del territori en la governabilitat, han externalitzat tot allò externalitzable i que tenia interès econòmic per les empreses que fan negoci amb la salut, han presentat el projecte VISC+ per vendre les dades sanitàries dels pacients, coneixem els casos de corrupció escandalosa d’alts càrrecs del sistema sanitari.
Esquerra Unida i Alternativa subscriu el comunicat de la Marea Blanca de Catalunya i es suma a l’exigència al nou Govern per endegar un procés de reversió de totes les polítiques de retallades, d’externalització de recursos i de privatització dels anterior governs que han comportat la pèrdua de qualitat sanitària.
Algunes de les mesures prioritàries per a regenerar el sistema públic de salut són les següents:
1. Recuperació de les partides pressupostàries destinades a Salut, com a mínim fins arribar al nivell del 2010: augment de 1.500 milions d’inversió i destinar entre un 20 i un 25% a l’atenció primària.
2.  Cal que totes les persones corruptes paguin amb penes de presó.
3. Recuperar els drets laborals i salarials perduts des de 2012. Oferta pública d’ocupació per tal de crear ocupació estable al sistema sanitari.
4.   Reobrir serveis, quiròfans, plantes d’hospital tancades.
5.  Establir un pla per reduir les llistes d’espera de visita al metge de família, de proves diagnòstiques, d’intervencions quirúrgiques, de visita  al metge especialista.
6.  Defensem que l’Institut Català de la Salut sigui l’organisme integrador dels serveis públics de salut de Catalunya. No volem el consorci sanitari de Lleida ni altres.
7. No a l’ activitat sanitària privada en els centres de salut públics.
8.  Cal més suport als equips d’atenció a les cures pal·liatives, a la Salut Mental, a l’atenció sociosanitària.
L’objectiu de totes aquestes mesures és el de garantir una atenció sanitària 100 x 100 pública i de qualitat i un model de sistema públic de salut universal, equitatiu, solidari i finançat amb impostos progressius.
Cridem a que participeu en la propera mobilització convocada per la Marea Blanca i el SAP Muntanya el proper dimecres 20 de gener de 10 a 18 hores al vestíbul de l’Hospital Vall d’Hebron.

http://www.semprealesquerra.org/docsasbase/euiamareablanca.pdf
http://www.semprealesquerra.org/docsasbase/emergenciasanitariasap.pdf
http://www.semprealesquerra.org/docsasbase/ocupacio.pdf
18 de gener de 2016.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: