Vés al contingut

APORTACIONS ICV-EUiA PRESSUPOST 2016 LLORET DE MAR

19 Desembre 2015

Aquest és el quart any consecutiu que incidim de manera positiva en els pressupostos, on es consoliden unes partides (beques menjador, beques socialització de llibres, transferències a famílies necessitades, beques universitàries…), inexistents abans que nosaltres incidíssim en la confecció dels mateixos.

Que hem aportat aquest any?:

-Donar compliment a l’acord d’aprovació de les Ordenances Fiscals en què es pujava l’IBI i es crea una partida de 45000 euros per subvencionar aquesta pujada a les famílies que més ho necessiten , amb criteris econòmics; per tant, es grava els que més tenen i es beneficia a qui menys tenen.

BENESTAR SOCIAL

-A la partida de transferències a famílies (partida per a la gent que no pot pagar rebuts de llum, gas, lloguers, llibres…), hem aconseguit pujar 50.000 euros respecte a la proposta inicial de l’equip de govern, i 100.000 euros respecte a l’any passat. Una dada rellevant és que el 2012, quan no incidíem en els pressupostos, la partida de Benestar Social- Transferències a Famílies era de 50.000 euros, en el dia d’avui és de 330.000 euros.

-Hem aconseguit la realització d’un pla per a l’activació del patrimoni en desús; és a dir localitzar tots els pisos buits del municipi per després actuar en conseqüència: 25.000 euros aprox.

ENSENYAMENT

-Transferències a Famílies: hem aconseguit 50.000 euros més del pressupostat inicialment per l’equip de govern. Aquest any 243 nens tenen beca menjador, i per a l’any que ve hem estimat que seran uns 300. En aquesta partida també es consigna la socialització de llibres; i es crea una nova beca per a les famílies, amb criteris econòmics, que anirà destinada a la compra de material escolar i llibres: 15.000 euros.

-Es crea una partida de 15.000 euros destinada a les activitats extraescolars dels nens amb altres necessitats.

CEMENTIRI

Partida de 10.000 euros per a l’adequació i rehabilitació de la part civil del cementiri del municipi.

MATERIAL URBÀ

Augment de 10.000 euros a la partida destinada a mobiliari urbà.

OBRES

-En el tema d’inversió en obres destacar que aconseguim que es condicioni la intersecció entre els carrers Fusters i Joaquim Lluhí, al barri de Can Ballell.

-Reformes dels passatges del Puig, Felip i Gibert i Na Marina.

-Al carrer Puig de Castellet, creació d’una partida de 100.000 euros per reformar aquest carrer. Aquesta inversió serà plurianual.

-Hem aconseguit una partida de 150.000 euros per cobrir la pista poliesportiva del CEIP Pompeu Fabra i així guanyar espai cobert per a la realització dels esports de sala i activitats extraescolars.

-Continuem avançant en la substitució, en l’enllumenat públic, de les bombetes de vapor de mercuri per vapor de sodi; per aquest any es disposen de 200.000 euros.

FOMENT DE L’OCUPACIÓ

-Hem augmentat en 5.000 euros la proposta de l’equip de govern per a aquesta finalitat, quedant en 20.000 euros i que varem aconseguir incloure l’any passat.

-Creació d’una partida de 5000 euros per a ajuda als treballadors en cas d’impagament empresarial

DIVERSES

-Implantació de l’alarma silenciosa. Això consisteix en una APP de mòbil que connecta directament els comerços, restaurants, etc. amb la policia.

-Instar a la regidoria d’esports a portar competicions de primer nivell a la piscina municipal.

-Crear dues zones de càrrega i descàrrega al municipi, una als barris del Molí, Rieral, Can Ballell i Mas Baell on aquestes zones durin fins divendres nit, tenint els caps de setmana alliberades més zones d’aparcament gratuït en superfície; i l’altre, al centre que no es tocaria.

-Una demanda nostra també ha estat, encara que ja venia recollida en els pressupostos, la d’embellir l’entorn de la piscina municipal.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: