Vés al contingut

CiU ENS ROBA (AMB EL VIST I PLAU D’ERC)

5 Desembre 2014

Les llars d’infants desapareixen dels pressupostos de la Generalitat.

Lola Anglada

Llar d’infants Lola Anglada

La partida destinada a finançar les llars d’infants a Catalunya ha estat eliminada del projecte de pressupostos de la Generalitat per al proper any, segons ha revelat el diari “El País”. L’any passat encara es reservaven 45 milions d’euros amb aquesta finalitat, però la quantitat s’ha reduït a zero en el projecte de pressupostos presentat aquesta setmana en el Parlament.

Des del Departament d’Ensenyament expliquen que la mesura es deu a que el finançament correspondrà a les diputacions. La conselleria dirigida per Irene Rigau ha posat l’èmfasi durant el seu mandat en l’ensenyament obligatori, i ha reduït progressivament el finançament de les  llars d’infants en no tractar-se d’una etapa d’obligada escolarització.

Les  llars d’infants catalanes, per llei, s’han de finançar a parts iguals per la Generalitat, els ajuntaments i les quotes de les famílies. Però amb l’entrada de CiU en l’Executiu català es va optar per reduir l’aportació d’Ensenyament a la meitat. Si el compromís era pagar 1.800 euros a l’any per plaça, el 2012 es va reduir l’aportació a 875 euros.

Aquesta mesura de xoc va tenir un impacte difícil de determinar en cada municipi. Els ajuntaments es van veure obligats a augmentar la seva aportació i, en funció de la capacitat econòmica de cada consistori per contrarestar la retallada, les famílies en molts casos van haver d’enfrontar-se a increments considerables de les quotes.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: