Vés al contingut

EL COLEGIO CONCERTADO DE LLORET SE LLEVA LA PARTE DEL LEÓN DE LAS AYUDAS PARA EL RECICLAJE DE LIBROS

11 Agost 2014

En las tablas siguientes os ofrecemos una comparativa de las ayudas para el reciclaje de libros de texto sin incluir al colegio concertado, tabla de la izquierda, y en la tabla de la derecha incluyendo al colegio concertado.

Nos duele tener que reconocer nuestra impotencia y soledad para luchar contra la injusticia que esto significa para los colegios públicos de nuestra ciudad y, sobre todo, para las familias menos afortunadas que son las que mayoritariamente acuden a nuestros centros públicos, pero aún nos duele más que todos los grupos representados en el ayuntamiento, menos el nuestro, hayan dado su respaldo y aprobación a esta injusticia. Que la derecha política y social (CiU, PP, MILLOR) lo haga entra dentro de su lógica, pero que también se unan los denominados partidos de la izquierda (ERC y PSC) es algo imperdonable.

El concejal de ERC publicó en el diario digital Blanes al dia un discurso clarificador al respecto, contestado por nosotros en nuestra web. El PSC ni siquiera opina. Ahora depende de los ciudadanos reflexionar sobre hechos concretos y tomar las decisiones más convenientes para sus propios intereses.

COMPARATIVA

COMO PUEDEN COMPROBAR LA ESCUELA CONCERTADA TIENE UNA APORTACIÓN DE 7.142,50 EUROS, O SEA LA MAYOR APORTACIÓN DE TODOS LOS CENTROS DE LLORET

2 comentaris
 1. lloretenc permalink
  11 Agost 2014 10:50 PM

  Voldria fer un aclariment. Segons es despren de les vostres paraules, i també d’un escrit que vaig veure al facebook, sembla ser que els que hem triat anar a una escola concertada som molt afortunats econòmicament. Pel fet d’haver de pagar 90 Euros al mes, això es converteix en milionaris. Us podria dir amb noms i congnoms, de moltes famílies que van a l’escola pública molt més “afortunats econòmicament” que d’altres que van a la concertada. I al revés. A la concertada, hi ha moltes famílies que s’estan de coses per pagar l’escola. (Per convicció, religió, o el que sigui). PEl mateix article… cal pagar llibres a un alumne de la pública si porta un Iphone5 de 600 euros? La meva filla no te mòbil, i trigarà a tenir-ne, per posar un exemple. O els alumnes de la pública que se’n van a Eurodisney i es gasten 2000 euros? O els que son acompanyats amb cotxes d’alta gamma? O els fills d’empresaris? A l’escola Immaculada, ens passem la roba (que per cert, pel fet de portar uniforme, estalviem moltissim) els llibres, i també hi ha famílies que els costa arribar a finals de mes, com en la pública. I repeteixo, conec moltíssimes famíles de l’escola pública (amb nom i cognoms), amb uns ingressos mooolt superiors al meu, amb alumes que van de vacances cada any, que van vestits amb roba que jo no em puc permetre, etc, etc. Si us plau, no fem demagogia.

  M'agrada

  • ICV-EUiA Lloret permalink
   13 Agost 2014 9:45 AM

   Sr. lloretenc, en primer lloc el nostre agraïment per llegir-nos.
   El que nosaltres volem remarcar i destacar és quelcom tan senzill com que les administracions públiques han de garantir el dret a una educació integradora, universal, gratuïta i de qualitat a tothom, cosa que, a causa del traspàs de fons públics cap a les escoles privades-concertades, està convertint a l’ensenyament públic en un ensenyament de segona, amb enormes problemes per atendre la diversitat de la societat actual.
   No estem penalitzant ni tenim cap dèria anti escola privada-concertada, únicament estem defensant el paper capdavanter que l’hi correspon a l’escola pública com a garant dels drets abans esmentats, drets que les escoles privades-concertades no garanteixen.
   Un cop tota la població disposa d’aquest dret, qualsevol persona pot fer ús d’ell o no, però si no es fa ús d’un dret creiem que d’alguna manera es renuncia a aquest.
   Entrar en especulacions sobre els ingressos de les famílies que fan ús del seu dret a una educació pública és un absurd. De totes maneres proposarem que per al proper curs les ajudes estiguin lligades als ingressos, o rendes, familiars per a evitar possibles situacions injustes.

   Atentament
   Xavier R. Pacios
   Regidor d’ICV-EUiA

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: