Vés al contingut

DIUEN QUE LA MENTIDA TÉ LES CAMES MOLT CURTES

15 Novembre 2013

Les dues cares d’ERC: una als municipis, l’altre al Parlament

Extret del blog d’en Victor Català

De primer: No m’agrada gens haver de fer una entrada com aquesta per retratar una formació d’autodenomiada ‘Esquerra’. Si han optat per vendre’s el país i els serveis públics per sostindre un govern neoliberal, és la seva decisió i prioritats. Però les coses pel seu nom.

El 6 d’octubre, fa poc més d’un mes, 4.000 veïns i veïnes de Blanes i Lloret sortien al carrer en defensa de la sanitat pública, demanant recuperar els serveis perduts a l’Hospital Comarcal de Blanes (com obstetrícia, és a dir, la possibilitat de parir a Blanes, i ara s’ha d’anar a Calella), i negant-se a veure retallat també Cirurgia i Traumatologia.

Com es pot veure a la següent foto, ERC Lloret i Blanes van participar a la manifestació, bandereta en mà, en defensa de l’Hospital Comarcal. Bé.
El 21 d’octubre, ICV-EUiA presentava a Lloret una moció demanant la retirada de les retallades a l’Hospital Comarcal de Blanes, la recuperació i reobertura de les urgències dels CAPs de Tossa-Lloret-Blanes, que l’alcalde de Lloret votés en contra de les retallades al Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, etc… (aqui la notícia a RàdioLloret: http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=8181).
Va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, ICV-EUiA, Millor, PP, ERC i abstenció de CiU (es va abstenir només pel punt que obligava l’alcalde a votar en contra de les retallades al Consell Rector, però van dir estar d’acord amb recuperar els serveis i urgències!).
Per si voleu, aqui teniu la intervenció (àudio) del regidor d’ERC Lloret, n’Orobigt, al Ple de Lloret de Mar .
Aquesta moció també va ser presentada per ICV-EUiA al Ple de Blanes, sent aprovada per ICV-EUiA, PP, PSC i amb el vot en contra de CiU (aquí sí, coherents amb les seves idees…). ERC no té representació al ple de Blanes.
Ahir, dijous 14 de novembre, ICV-EUiA va presentar a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució, presentada (no per oportunisme, sinó presentada ja a l’abril del 2013, més de mig any abans de la manifestació), que demanava exactament el mateix que la moció aprovada a Lloret de Mar. Adjunto les dues pàgines de l’acta de treball de la Comissió, en el punt 21, a la part final de l’entrada.
Proposta d’ICV-EUiA a la Comissió de Salut del Parlament:
1. “Recuperar i mantenir la prestació dels serveis de guàrdia de Cirurgia i Traumatologia de l’Hospital Comarcal de Blanes.”
3. “Recuperar el servei en horari nocturn dels CAP de Blanes, Lloret de Mar i Tossar de Mar.
Bé, i què varen fer ERC, CiU i PSC?
Esmenes d’Esquerra Republicana de Catalunya:
suprimir les paraules “recuperar” per “estudiar” i altres pilotes fora per evitar obligar al govern a reobrir els serveis.
Partit Socialista de Catalunya:
Convergència i Unió:
Per si algú encara no s’ho creu, o pensa que m’invento documentació parlamentària. Adjunto el vídeo de la discussió al Parlament de Catalunya i els vots de CiU+ERC contra la proposta d’ICV-EUiA (a 15/11/2013 a les 17:00h, encara no està disponible, però es publicarà en breus a canalparlament.cat i serà adjuntat a aquest blog).
 
Ahir, a les 15:00h del 14/11/2013, ICV-EUiA va publicar un resum del que havia passat denunciant la hipocresia de la doble moral als municipis, i al Parlament, votant a favor i en contra en llocs diferents, allà on el poble no hi està prou al damunt:
Automàticament, les seccions d’ERC de Blanes i Lloret reaccionàven al desemmascarament de la seva doble moral publicant de tot a les Xarxes Socials, entre ells, cartellets com el següent:
Avui al matí, però, la premsa de la província de Girona destapava també les mentides i la doble moral d’Esquerra a Lloret i Blanes. Així resumia la pàgina LloretOnline.blogspot.com la notícia:
CiU i ERC rebutgen recuperar els serveis a l´Hospital de Blanes
La Comissió de Salut del Parlament rebutja la moció d’ICV però n’aprova una del PSC per recuperar el CAP Fenals

“també demanava recuperar el nombre d’hores diàries d’ambulàncies en servei a Blanes i la recuperació en horari nocturn dels CAP’s de Blanes, Lloret de Mar i Tossa. Sobre aquest últim punt, CiU i ERC van votar-hi altre cop en contra.”

Amb aquests profetes ens juguem els quartos i la salut…
“el que voten els grups al Parlament no és sempre el mateix que es vota als Ajuntaments. En aquest sentit, en el darrer ple de Lloret del passat 21 d’octubre, l’equip de govern de CiU es va abstenir en la moció presentada per ICV que demanava la recuperació dels serveis a l’Hospital Comarcal, mentre que ERC hi va votar a favor”

Aquí a Lloret, com cuinaran CiU i ERC aquest galàpet…

L’alcalde Codina (CiU) ja en coneix el gust d’aquesta menja i més d’una vegada ho ha intentat justificar sense aconseguir-ho; però i el regidor Orobitg (ERC) ??? fins ara mai no ha hagut de justificar ni donar explicacions de les retallades que els seu partit al Parlament aprova dia sí dia també  doncs, tot i afectar-nos, quedaven lluny; però això d’avui… crec que com a mínim la notícia és mereixedora d’un rebuig per part de la secció local, crec vaja… o farà com fan els estruços ???(muntatge de lloretonline.blogspot.com)

No dubto del compromís teòric d’ERC Blanes i Lloret amb la sanitat pública, però si ERC vota al Parlament contra la sanitat pública dels nostres veins, més que atacar a ICV-EUiA de Blanes i Lloret, podrien anar demanant explicacions als seus representants al Parlament.
Acta de treball1
Acta de Treball2

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: