Vés al contingut

TRANSPORT URBÀ I INTERURBÀ A LLORET DE MAR

16 Setembre 2013

A través d’aquest document volem exposar una sèrie de deficiències que pateix el transport públic urbà i interurbà de Lloret de Mar. No volem analitzar els horaris ni les línies que hi ha, ja que això suposaria elaborar un altre document d’una complexitat diferent al que volem tractar ara. El nostre objectiu és manifestar les diferents deficiències que hi ha a la terminal d’autobusos i en l’empresa concessionària del transport urbà i interurbà i en algunes de les parades existents.

Les principals deficiències a la terminal d’autobusos són:

  • El terra és relliscós, tant amb pluja com davant de l’abocament de líquids (oli, gas-oil, aigua refrigerant, etc), tant per als vianants com per als vehicles.
  • Les andanes no han estat dissenyats perquè els minusvàlids accedeixin als autobusos mitjançant les rampes de que aquests disposen.
  • Les barreres d’entrada per als autobusos estan trencades i per tant permanentment obertes.
  • Els vianants creuen per la zona de trànsit dels vehicles, amb el corresponent perill que això implica.

Quant a les deficiències detectades en el servei que deixa l’empresa concessionària del transport urbà i interurbà són:

  • Falta personal a les taquilles que l’empresa té a la terminal d’autobusos, amb el consegüent dèficit en el servei, encara que a l’agost ha millorat sobretot als matins (hi ha hagut tres taquilleres).
  • Falta informació o hi ha informació deficient tant en les parades urbanes i interurbanes com a través d’Internet.
  • Els vehicles de les línies, majoritàriament, tenen una antiguitat superior a 10 anys.

Altres aspectes que es poden millorar són:

  • En la parada de l’hospital comarcal existeixen problemes per a la càrrega i descàrrega de cadires de rodes, a causa de la vorera estreta.
  • En la parada de la carretera comarcal de Lloret a Blanes, a l’altura del Gnomo Park, no existeixen passos de vianants per als usuaris que utilitzen el transport públic i es dirigeixen a aquest parc (en la majoria de casos famílies amb nens de poca edat), ni tampoc per als veïns de les urbanitzacions pròximes. Seria convenient, per a la seguretat dels vianants, habilitar els corresponents passos de vianants en aquesta zona.

LLORET DE MAR, SETEMBRE 2013

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: