Vés al contingut

La Fiscalia obre diligències per la contractació d´assessors a la Diputació

20 Juliol 2013

I perquè no també a la resta d’administracions públiques?

– Mentre continuen les retallades en educació, CiU contracta a un jove del partit sense experiència per un sou de 47.000€ l’any com a assessor de la consellera d’educació Irene Rigau.

– Pol Xart cobrarà 4.000 euros mensuals (47.000€/any) pel seu nou càrrec, 6 cops el salari mínim interprofessional. Aquest salari representa el grup A i nivell 26 de personal funcionarial i a més comptarà amb un complement específic de 23.000€. Aquest sou duplica el salari net d’un professor de secundària de l’escola pública amb 15 anys d’antiguitat al grup A i nivell 24 amb complements per antiguitat. Sembla que surt més a compte afiliar-se a CiU que estudiar magisteri. Un insult als professors en particular i als ciutadans en general.


Com ja déiem a un article de l’espurna digital últim, nosaltres creiem que els assessors anomenats pels grups polítics a les institucions públiques haurien d’estar pagats per aquests grups i no per la ciutadania i a càrrec dels diferents pressupostos, ja que els ciutadans paguem els sous d’innumerables funcionaris amb una bona preparació i coneixements suficients per assessorar als nostres polítics en qualsevol matèria.

Quin es el motiu pel qual un càrrec polític necessita assessors externs a la mateixa administració?

No ho sabem, però podem entreveure alguns motius poc confessables, o al menys, de dubtosa justificació, a saber:

  • El polític encarregat d’administrar els bens públics no hi creu en la cosa pública i desconfia dels funcionaris.

  • El polític practica la designació digital (de dit) per a col·locar a amics, familiars i/o conmilitons de dubtosa vàlua en la majoria dels casos.

  • El polític està finançant al seu grup de forma torticera, vorejant la legalitat i, sobre tot, defraudant a les arques públiques i detraient dels pressupostos unes quantitats de diners públics que, a la vegada, es neguen per a cobrir les despeses que la societat necessita.

Una última reflexió. Quants assessors externs tindrien els grups polítics si les despeses d’aquest assessors fossin a càrrec del grup polític que el contracta?

Resposta: CAP de ben segur.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: