Vés al contingut

Mocions d’ICV-EUiA al darrer ple ordinari

10 Octubre 2012

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS – ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA (ICV-EUiA) DEMANANT LA IMPLANTACIÓ EN LLORET DE MAR D’UN NOU INSTITUT

Fa pocs dies s’ha iniciat el nou curs escolar i a Lloret de Mar la principal novetat és que ha començat a funcionar l’Institut – Escola de Fanals.

Amb la posada en funcionament d’aquest centre s’ha pal·liat, parcialment, la falta de places en l’Educació Secundària i en Batxillerat en la nostra població, però encara així els centres existents estan massificats.

Des d’ICV-EUiA de Lloret de Mar creiem que és necessària la instal·lació d’un nou Institut en la nostra població, amb l’objectiu immediat de desmassificar les aules i reduir les línies en els centres existents i amb l’objectiu secundari de diversificar l’oferta dels cicles educatius.

Per tot això, se sotmet a la consideració del Ple l’aprovació dels següents:

ACORDS:

1º.- Demanar al Departament d’Ensenyament que procedeixi a la instal·lació d’un nou Institut en la nostra població, en el menor termini de temps possible.

________________________________________________________________________________

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS – ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA (ICV-EUiA) DEMANANT LA SUPRESSIÓ DEL PICA PICA OFERT A LES AUTORITATS AMB MOTIU DE LES FESTES DE SANT ROMÀ

Des de fa diversos anys és tradicional que, amb motiu de la festa d’hivern de la nostra població, en honor a Sant Romà, s’ofereixi un pica pica a les autoritats i al pregoner/a de l’esmentada festa en un restaurant de la ciutat i a càrrec dels pressupostos municipals.

En els últims anys estem sofrint una crisi econòmica sense precedents, s’han reduït despeses en sanitat, educació, serveis socials, inversions, en resum, a totes les partides de les administració. També els ingressos d’aquest ajuntament s’han vist reduïts, i amb ells la seva capacitat econòmica.

Des d’ICV-EUiA entenem que el pica pica que s’ofereix a les autoritats en el marc de les festes de Sant Romà és una despesa supèrflua i perfectament prescindible.

Per tot això, se sotmet a la consideració del Ple l’aprovació del següent:

ACORD:

1º.- Que a les festes de Sant Romà d’aquest any 2012, no es realitzi el pica pica a les autoritats.

La primera de les mocions fou aprovada per unanimitat.
La segona va contar només amb el vot de la Coalició ICV-EUiA. La resta de grups o es van abstenir o van votar en contra. Una dubtosa forma de fer pedagogia de l’estalvi en temps de crisi.

Ja sabem que la quantitat de que es parla no traurà ningú de la misèria, però l’efecte de donar exemple pot ser més útil a la comunitat que quatre melindros per a persones a les que no els hi falta el menjar diari.

Resumint, tothom vol retallar despeses quan es tracta dels altres, però ningú vol renunciar als privilegis que al final acabem pagant entre tots els retallats.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: