Vés al contingut

La nova Rotonda del Puntet

26 febrer 2012

Per Xiki Soler

www.lacostabravasud.com

Xiqui Soler – Després de les darreres dues rotondes realitzades a Lloret, amb més pena que glòria (val a dir-ho), sembla que ja s’inicien les obres de la rotonda més desitjada i necessària de totes les programades: la rotonda davant del Puntet, on conflueixen els carrers Senyora de Rosell, passatge Senyora de Rosell, avinguda de Vidreres i carrer d’Aiguaviva.

Punt de trobada del trànsit que accedeix als veïnats de Can Carbó i Can Ballell, a la llar d’infants Lola Anglada i al càmping Europa, amb el provinent del Molí i de la zona esportiva. Es tracta d’un punt que concentra, en hores concretes, un volum important de vehicles, però la resta del temps la circulació de vehicles disminueix considerablement. Actualment es troba regulat per semàfors, que aquell que coneix la zona pot parlar de la seva escassa i desesperant eficàcia.

Situat en la confluència de cinc accessos, és de llarg el punt del municipi on una rotonda ben projectada, esdevé la solució ideal per regular el trànsit que circula diàriament, encara que no ho devien entendre així des del ajuntament quan ni tan sols la van incloure a l’aprovació inicial del POUM, i això que carregaven un dels vials afectats amb tot el trànsit de vehicles que generessin la nova piscina i l’arena que s’havien previst a la zona esportiva.

Va ser després del període d’al·legacions que, en l’aprovació provisional, ja apareix aquesta rotonda com a resposta a l’al·legació presentada per ICV-EUA, que van ser capaços d’entendre que calia donar solució a la circulació en aquest nus viari i proposaven una rotonda aprofitant, preferentment, l’espai lliure davant el puntet i l’edifici de la guàrdia civil.

Malgrat això sembla que des del govern mai s’ha considerat prioritària i han hagut de transcórrer 5 anys per veure com s’iniciaven els treballs. Abans calia realitzar la rotonda del teatre, que no soluciona cap conflicte circulatori, ja que no afecta cap creuament de carrers o la de sortida cap a Tossa que, desplaçada més enllà de la intersecció amb l’avinguda de Pau Casals, perd el sentit que tindria si s’hagués fet al lloc previst inicialment.

Així doncs cal felicitar-se pel inici de les obres i desitjar que no s’eternitzin per culpa de la crisi. Els veïns que circulem sovint per aquest indret estarem d’enhorabona el dia que podrem creuar per aquest punt sense que un semàfor ens barri el pas interminables minuts, sense necessitat, com tantes vegades succeeix en l’actualitat.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: