Vés al contingut

Escola Pere Torrent, antiretallades

15 febrer 2012

El passat divendres vàrem decidir en claustre portar a terme unes sèrie de mesures:

1. Cada dia abans que soni la megafonia, es fa una cunya publicitària amb una frase ANTIRETALLADES i a continuació sona la música d’entrada a l’escola. Cada dia sona 6 vegades i així durant tota la setmana.

2. Cada dimecres ens manifestarem a l’entrada de l’escola, a les 9 menys 10, abans d’obrir portes, amb pancartes i cassolada. A les 9 no sonarà la megafonia sinó que els alumnes entraran amb la cassolada.

3. La propera nit del 14 de febrer farem una tancada a la nostra escola. Al matí ja que és dimecres farem la “Cassolada”.

4. El dia de carnestoltes sortirem tots al carrer disfressats i fent una batucada. Tots els mestres portarem la samarreta antiretallades .

5. Totes les famílies rebran una explicació del perquè de les nostres demandes. De la qual us adjuntem una mostra.

Equip docent de l’Escola Pere Torrent

Benvolgudes famílies,

L’ensenyament públic de Catalunya està patint els efectes d’una política d’austeritat molt agressiva que recau implacablement, i de forma injusta, en aquelles persones que més necessitem els serveis públics d’aquest país.

• Catalunya és la comunitat que més retalla en educació

La disminució del pressupost en educació a Catalunya dels dos últims anys és del 13,75%, la més gran que s’ha produït en totes les comunitats autònomes.

• Com afecta això a l’educació dels nostres fills i filles?

El sistema educatiu ha rebut aquest curs 21.000 alumnes nous que haurien necessitat un increment de més de 1.900 professors i professores per ser atesos amb un garanties de qualitat. En canvi, als nostres centres educatius hi ha 340 places de professorat menys.

S’han incrementat el nombre d’alumnes per aula. S’han suprimit les persones de suport a l’atenció educativa a les aules i programes educatius. S’està portant els centres i els seus professionals al límit. Menys qualitat en l’atenció educativa.

• S’ha retallat en personal de suport com vetlladores, tècnics d’educació, auxiliars i educadores d’educació especial. Menys serveis essencials per als alumnes amb més dificultats.

• L’aportació de la Generalitat per al funcionament de les llars d’infants públiques es redueix en més d’un 60%. Les famílies hauran d’aportar molt més si es vol mantenir el servei. L’escola bressol pública s’ha de considerar com una inversió en la millora de la societat actual i no com una despesa. En aquest context, les escoles bressol públiques esdevenen del tot insostenibles: Menys oferta educativa pública i de qualitat a on els infants i les famílies més ho necessiten.

• Desapareix la compensació de beques i ajuts als estudis: Menys polítiques d’ajut per ampliar el servei educatiu al màxim de persones.

• El finançament dels programes de qualificació professional inicial, l’única oferta educativa creada per donar continuïtat als alumnes amb dificultats d’educació secundària obligatòria, és menor que la de l’any anterior, que ja era del tot insuficient. Menys oferta dels recursos necessaris per combatre el fracàs i l’abandonament escolar.

És difícil d’entendre com es pot assolir l’èxit escolar de tot l’alumnat sense inversió, incrementant les ràtios, reduint professionals de l’educació i els programes de suport a l’alumnat, desapareixent els plans de formació de docents, retallant les beques, les activitats extraescolars, etc.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: