Vés al contingut

Conflicte a l’empresa dels aparcaments municipals

28 Juliol 2011

Davant de l’anunci dels treballadors de l’empresa que gestiona els aparcaments municipals de Lloret de Mar, Barna Porters, de convocar vaga per als pròxims dos caps de setmana, l’Executiva local d’ICV-EUiA desitja manifestar el següent:

  • 1º.- Mostrem el nostre més rotund suport a les reivindicacions dels treballadors, així com exigim a l’empresa que readmeti de forma immediata els 4 treballadors acomiadats, perquè considerem del tot improcedent la manera d’actuar d’aquesta empresa.

  • 2º.- Aquesta empresa va acudir al concurs públic per a la gestió de la vigilància dels aparcaments municipals d’una forma voluntària, sabent quin era el conveni col·lectiu que regeix en aquest sector i fins i tot rebaixant en 30 cèntims el preu per hora, és a dir, de 10,60€ preu marcat per l’ajuntament a 10,30€ ofertat per l’empresa. També volem manifestar que en aquest cas es tracta d’una subrogació de l’activitat, per la qual cosa s’han de mantenir les condicions laborals i econòmiques dels treballadors.

  • 3º.- Mantenint l’actual situació dels treballadors calculem que l’empresa tindrà un benefici d’uns 40.000€ anuals. El problema rau que l’empresa encara vol guanyar més diners i ho vol fer a costa dels treballadors.

  • 4º.- Demanem a la resta de les formacions polítiques que es posicionin a favor dels treballadors de Lloret en la lluita que tenen amb una empresa forana.

  • 5º.- Per a ICV-EUiA la millor manera de gestionar la vigilància dels aparcaments municipals és des del propi ajuntament, amb la qual cosa els veïns de Lloret disposaríem, a través dels pressupostos municipals, de més diners, ja que ens estalviaríem el benefici empresarial i l’IVA, i els treballadors tindrien garanties del manteniment dels seus llocs de treball.

  • 6º.- Fem una crida a l’empresa perquè actuï d’una forma raonable i així poder evitar problemes als visitants i inseguretat als treballadors i les seves famílies.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: