Vés al contingut

EN HOMENATGE A GERMINAL ROS

15 Mai 2011

La coalició ICV-EUiA ha volgut rendir l’homenatge que mereix aquest incansable lluitador per la democràcia, les llibertats nacionals i els drets dels homes i dones en general i dels treballadors i treballadores en particular, donant-li el seu nom a la placeta de Can Ballell.

En Germinal Ros va ser un home totalment vinculat a les lluites antifeixistes des-de la seva joventut fins a la seva mort l’any 2006. En tornar de l’exili a França es va preocupar per a reorganitzar el Partit Socialista Unificat de Catalunya (P.S.U.C.) a Lloret de Mar, el seu poble, així com el sindicat de CC.OO.

A les primeres eleccions municipals de la democràcia va sortir elegit regidor, fet que l’hi va permetre portar a terme la construcció de la guarderia Lola Anglada, a l’hora que va posar al dia totes les numeracions  dels carrers de Lloret i el noms dels carrers del barri de Can Ballell, que tots porten noms de gremis i oficis de treballadors i treballadores (fusters, mecanògrafes, floristes, modistes, tintorers, etc.)

Preocupat per fer arribar la cultura i la memòria històrica als ciutadans i ciutadanes a les que el feixisme d’en Franco, i els seus representants locals, els havia robat, va fundar  l’Associació Popular d’Amics de la Cultura. Ateu, republicà i comunista fins a la seva mort, mai va ser perdonat pels sectors més dretans de la societat lloretenca, avui representats per CiU i PP, que l’ha volgut mantenir en l’ostracisme i l’oblit, inclús després de la seva mort, negant-li el nom d’un carrer o plaça de la nostra vila, que en canvi si ha atorgat a reconeguts feixistes i col·laboracionistes del feixisme. Fa 7 anys que, a proposta de la nostra coalició, el ple municipal va aprovar  posar el seu nom a un carrer o plaça sense que fins avui dia s’hagi portat a terme aquest acord, motiu pel qual hem fet avui aquest acte simbòlic d’homenatge a GERMINAL ROS, UN HOME BO.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: