Vés al contingut

QUIN MORRO!!!

27 Març 2011

És realment vergonyós que el major argument de pes del regidor d’urbanisme, davant la nostra denuncia sobre la permissivitat municipal per a segons qui, sigui que la nostra coalició només pretén sortir als mitjans per la proximitat de la campanya electoral.

Hi ha un refrany en castellà que diu “Cree el ladrón que todos son de su condición”, perquè no ha estat la nostra coalició qui ha gastat una gran quantitat d’euros en la posada de la primera pedra de la futura piscina municipal, ni ha estat la nostra coalició qui ha inaugurat un teatre sense acabar i, el que encara és pitjor, sense projecte cultural algú que proposar. Tampoc no ha estat la nostra coalició la que s’ha gastat uns milers d’euros de tots els ciutadans i ciutadanes, valdria la pena que es fes públic el que ens ha costat la broma, en un pamflet, clarament electoralista i partidista, sobre les obres realitzades on només faltava que s’adjudiquessin també com a pròpia la construcció de la Sagrada Família.

El que no s’agafa pel lloc, Sr. Valls, es amagar-se darrera un informe dels serveis tècnics, que per tendenciós i manipulador, només hauria de servir per deixar-lo a vostè mateix en evidència. Després de vuit anys al cap de la regidoria d’urbanisme, amb l’aureola més que dubtosa que l’acompanya, però amb l’experiència segura que el temps atorga, inclús al menys capacitat, seria més sensat reconèixer les veritats que la nostra denuncia exposava i intentar aclarir-les, que no justificar-se en un informe que els seus serveis tècnics han realitzat, segurament pressionats per vostè mateix, que molta gent potser no entendrà, però que falta a la veritat i això, certament, no és retòrica, sinó un fet clarament demostrable. Anem per parts.

Alineació a Ctra. de Blanes

Potser no s’han arribat fins a l’obra i deuen confondre l’escala del plànol, però costa entendre que parlin de 5 cm de desviació quan només cal situar-se a tocar de la reixa del bar El Toro per comprovar “in situ” el fet que denunciem que no és més que la façana s’avança clarament un mínim de 60 cm. I no val parlar d’amples de vorera que en el Pla Especial no queden mai acotades i on es veu inequívocament que l’alineació queda definida per la prolongació de la del edifici veí. La fotografia no menteix, vostè si.

Cossos volats

El Pla Especial parla únicament de la possibilitat de fer marquesines a semblança del que es permet als hotels i sembla que estem d’acord que el voladís continu realitzat no pot encabir-se dins d’aquest concepte. Per altra banda es diu que s’aplica el concepte de cossos volats a l’empara del article 148.3 del POUM que concreta les limitacions dels mateixos dins la zona 2.2 (edificació entre mitgeres alineada a vial), que no és la qualificació de l’edificació en qüestió, però si que ho és dels edificis del voltant.

Acceptant que s’apliqui en aquest cas, interpretant de forma lliure la normativa, la limitació del vol, com l’informe aclareix, és de 1 m ja que es tracta d’un carrer de més de 15 m d’amplada. Això ens confirma que ni tan sols s’han desplaçat a peu d’obra a fer les comprovacions, ja que a cop d’ull es obvi que com a mínim parlem de 1.50 m de volada, 1/3 més del permès.

Per altra banda si que llencem un altra repte que difícilment podran justificar. A quin article de la normativa vigent es permeten cossos volats en planta 1ª a menys de 3 m. del paviment de la vorera?, la resposta es senzilla: en cap. Dons tornin de nou a l’obra, i no es deixin la cinta mètrica, que podran comprovar que aquest llarg voladís que recorre la façana no aixeca més de 2.50 m. del terra, sent generosos. No serà que s’han donat ordres respecte alguns privilegiats d’arrodonir les mesures 50 cm a l’alça. Això son evidències mesurables i comprovables per tothom que vulgui desplaçar-se fins allà i que difícilment es podrà justificar en cap informe.

Edifici camp de futbol

En aquest cas està clar que no cal dir res més ja que el que volíem destacar és la prepotència en que es prenen iniciatives vorejant, al nostre parer, la línia que delimita la legalitat. Tothom pot constatar que no es tracta d’una edificació provisional, que es com s’ha aconseguit la llicència, per moltes voltes que es vulguin donar. I ens preguntem qui li ha dit al projectista que es millor opció alinear el nou edifici paral·lel al poliesportiu i guanyar espai al carrer pels vestidors, que no a l’inrevés, guanyar espai per futurs serveis del poliesportiu i alinear paral·lel al camp de futbol, o potser deixar-lo com estava, que hagués estat el més sensat, i dedicar-se a projectar l’edifici al lloc on li corresponia. Segur que hi havia altres opcions. El que es cert és que per això estan els instruments de planejament i potser calia redactar el corresponent Pla Especial tal com determina el POUM. Cap tècnic privat s’atreviria a prendre decisions semblants sense el recolzament de l’ajuntament, com es obvi que així ha estat, i públicament declarat en la resposta que s’ha donat a la nostra denúncia.

Conclusió:

Com la nostra denúncia sobre les irregularitats existents en tota l’obra de la plaça de braus, ja des del seu començament, no han quedat aclarides gens ni mica i torna vostè a aquests tics autoritaris a què ens té acostumats, li anunciem des d’ara que en breu farem arribar a la fiscalia anticorrupció el dossier elaborat per la nostra coalició sobre el tracte dispensat per l’equip de govern, pel seu departament i per vostè mateix a l’empresa promotora d’aquest projecte.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: