Vés al contingut

DEU ENS AGAFI CONFESATS SI AQUESTS TORNEN A GOVERNAR

18 febrer 2010

1.- El fiscal implica Unió en el ‘cas Pallerols’ i demana penes de presó.
L’acusació pública reclama penes d’entre set i 11 anys de presó per a sis imputats, entre els quals hi ha Pallerols, així com diversos exdirigents d’Unió i exalts càrrecs de la Conselleria de Treball en temps del Govern de CiU i del Sr. Jordi Pujol.

2.- La fiscalia desxifra una milionària xarxa de finançament il·legal d’Unió
Una pilota financera per aconseguir fons
Una inspecció de l’Agència Tributària va detectar que almenys sis companyies del grup empresarial IMS elaboraven des del 2003  factures falses que giraven a altres societats que el hòlding controlava a través de testaferros.
Préstecs i locals venuts a la baixa
la trama de factures falses va acabar demostrant-se insuficient i així a la maquinària s’hi va sumar la Fundació Catalunya i Territori (FCT), presidida per Josep Boqué Cos, exdirector general de Consum en els governs de CiU en els anys 90.
Segons les indagacions, 1,8 milions d’euros dels fons de la fundació van acabar a les arques del grup. D’aquest, 700.000 euros van ser transferits mitjançant factures per serveis inexistents d’IMS. L’1,1 restant va arribar al hòlding en concepte d’un préstec del qual, amb intenció d’encobrir la xarxa, es va fer càrrec per a la seva devolució Xavier Soriano Borràs, marit de la secretària de la fundació.
No obstant, segons consta en les diligències de la fiscalia, no va ser Soriano Borràs qui va tornar aquells diners a FCT, sinó que va ser la constructora Copisa –que ha treballat en nombroses ocasions per a l’Administració catalana– la que presumptament els va reintegrar. Es va descobrir també que Catalunya i Territori va adquirir una sèrie de locals que va posar a disposició d’Unió, que a partir del 2004 va deixar de pagar els lloguers. A més, el 2009, aquella institució va vendre al partit democristià cinc locals per un preu molt inferior al valor real. En total, la força política va pagar 498.000 euros per un paquet immobiliari el valor actual del qual a la baixa seria, segons consta en les diligències, d’1.130.000 euros.
Una obra amb 800.000 euros de sobrepreu
Una de les entrades més grans d’efectiu que va obtenir la trama va consistir en 1.102.000 euros que l’empresa IMS Assessors Jurídics i Econòmics va facturar al banc BSCH per un llibre sobre els carnavals l’elaboració del qual podia pujar com a molt, segons els investigadors, a 140.000 euros.
Un sospitós préstec de l’ICF
El grup IMS també va rebre un préstec d’un milió d’euros que li va concedir l’Institut Català de Finances el 2003, durant l’últim govern de CiU. Els investigadors han analitzat la documentació i també han descobert nombroses irregularitats. Per exemple, que 525.000 euros d’aquell crèdit del banc de l’Administració catalana presumptament es van obtenir mitjançant l’aportació de 17 factures falses referides a obres i compres de material informàtic que no va existir.
I ara ens preguntem: Qué passarà?
RES, NO PASSARÀ RES. “LO COMIDO POR LO SERVIDO” i si el Govern del PSOE necessita els vots de CIU els tindrà a canvi de posar tones de sorra a sobre d’aquest forat que segons l’argot popular es pot anomenar també un gran “socabrón”.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: