Vés al contingut

VERGONYA POLÍTICA

12 Abril 2009

Això és el que vaig sentir al Ple Municipal del passat 3 d’abril, quan l’equip de govern, de CIU i PP, van aprovar una bonificació del 50% en l’impost de construccions a l’empresa que construeix un centre comercial i un pàrquing als terrenys de l’antiga plaça de braus de Lloret de Mar.

El propietari d’aquesta obra, fruit d’un conveni amb l’Ajuntament, cedeix places de pàrquing que seran de titularitat municipal. I, amb aquest argument, l’equip de govern es treu de la màniga la qualificació de “bé d’interès públic” per bonificar amb 133 500€ aquesta empresa, malgrat que, amb el conveni ja en va sortir clarament beneficiada. El que ens demostra, una vegada més, la feblesa de CIU amb les pretensions dels poderosos que, amb el pretext de la crisi, volen treure’n profit amb les seves actuacions empresarials.

Però del que podem estar segurs és que no demostraran feblesa en fer-nos pagar als ciutadans i ciutadanes de Lloret, via impostos, el regal que han fet a aquesta empresa.

El Regidor d’Urbanisme i Hisenda, Sr. Josep Valls, amb el seu criteri arbitrari, ens va voler convèncer de que unes places de pàrquing municipals s’havien de qualificar de bé d’interès públic, ignorant l’estudi encarregat pel seu equip de govern, sobre l’estat del comerç a Lloret, el Pla d’ordenació d’equipaments comercials, POEC, que assegura que les places d’aparcament de pagament existents són suficients per satisfer la demanda de la població.

Aquesta intervenció del Regidor d’Urbanisme, demagògica, intentant justificar el que és injustificable, va ser patètica, i dissipa la sospita que hom té, i és que aquest equip de govern està tocant fons.

El regal que CIU ha fet a aquesta empresa no és, ni més ni menys, que per tornar el favor de fer d’espònsor a clubs esportius de la vila. Però també és cert que aquest regal de 133 500€ és xavalla, no així si aquesta quantitat s’hagués destinat a programes socials. Amb 133 500€ les famílies que tenen fills a les llars d’infants municipals, haurien tingut gratuïta la quota que paguen pels seus fills durant més de dos anys. O també podríem haver iniciat la campanya de gratuïtat de llibres de text a l’ensenyament obligatori públic i concertat. O, per què no, rebaixar el 50% també, com a aquesta empresa, els impostos a les persones jubilades amb pensions que, amb prou feines, poden arribar a final de mes.

Però, està clar que no són aquestes les prioritats de CIU, que, amb aquestes actuacions, està practicant una gestió irresponsable dels recursos econòmics de l’Ajuntament.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: