Vés al contingut

Nota de Premsa de l’associació de dones l’Aurora

15 Març 2009

El dia  9 de Març de 2009 una altra dona de Lloret, sòcia de L’Aurora, va ser cridada a declarar en relació a les autoinculpacions d’haver avortat, que es van presentar al jutjat de Blanes, ara fa un  any.
La dona va ser acompanyada per companyes solidàries d’altres associacions de Lloret de Mar. Sembla mentida que la justícia, un any desprès, continuï esmerçant els recursos públics perseguint aquests fets, fruits d’una campanya de protesta.

Recordem la història de l’any passat:
El dia 26 de juny de 2008 varen començar a declarar al jutjat número 2 de Blanes les primeres dones de Lloret que varen firmar les autoinculpacions d’haver avortat. Aquests documents formaven part de la campanya pel dret a l’avortament lliure i gratuït, que promou a nivell nacional la plataforma “Dret al propi cos”.

Les autoinculpacions varen ser lliurades el dia 8 de març de 2008 al Jutjat de Guàrdia  de Blanes per representants de l’associació de dones “L’Aurora” de Lloret de Mar, promotora d’aquesta campanya a la Comarca de La Selva.

Val a dir que només es varen tenir en compte les autoinculpacions femenines, tot i que un gran nombre d’homes havien donat també suport a la campanya amb les seves signatures com a acompanyants, i per tant, còmplices de la interrupció de l’embaràs.

L’Associació de Dones L’Aurora es referma en la seva demanda d’un avortament lliure i gratuït i espera que la propera llei, que s’ha d’aprovar en aquesta legislatura, tingui en compte l’opinió i les necessitats de les dones, que, en algun moment de la seva vida, hagin de prendre una decisió d’aquesta mena. Esperem també que la educació faci que aquestes dones siguin cada dia menys nombroses i que mai siguin jutjades sigui quins siguin els seu motius per haver d’avortar.

Gràcies per publicar-ho.
Associació de Dones L’Aurora de Lloret de Mar

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: