Vés al contingut

ICV i EUiA donaran suport a la vaga convocada pels sindicats en contra de la LEC

21 febrer 2009

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha confirmat aquest dimarts el suport del seu partit, així com d’ICV, a la vaga convocada per diferents sindicats prevista per al pròxim 19 de març en contra de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Tant EUiA com ICV havien assegurat fins ara que entenien els motius dels diferents sectors de l’ensenyament per a la convocatòria de la vaga, però no ha estat fins avui que han donat el ple suport a la convocatòria.

En aquest sentit Miralles instat ‘al diàleg i a la negociació’ entre les parts i ha recordat les discrepàncies d’ambdues formacions respecte la Llei.

El diputat i vicepresident del grup parlamentari d´ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha denunciat també que el Banc Santander, després de rebre recursos públics per a donar de crèdit i d´haver presentat la gran quantitat de beneficis que va obtenir el passat exercici, ara decideixi no donar crèdit als petits i mitjans inversors.

Per altra banda, Miralles ha demanat al governador del Banc d´Espanya que enlloc de demanar més flexibilitat laboral, faci la seva feina exigint transparència, balanços consolidats, que no permeti l´existència de bancs satèl·lits i que controli on van a parar els recursos públics que s´han concedit a la banca.

El diputat d´ICV-EUiA també ha anunciat que el proper 9 de març el seu grup es reunirà amb la nova direcció de Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC), Joan Carles Gallego, per a compartir propostes.

Miralles també ha anticipat que ICV-EUiA participarà a la manifestació convocada, pel proper 14 de març pels sindicats catalans més importants, que té com a objecte protestar per les conseqüències que té la crisi en els treballadors.

Miralles ha dit que li semblava un encert la data que s´havia triat per a fer la manifestació, ja que llavors es complirà el primer any de legislatura del govern central actual.

El diputat d´ICV-EUiA ha dit que quan el govern de Zapatero va guanyar les eleccions, ara fa un any, aquest no reconeixia que hi havia crisi, i ha afegit que, per contrapartida, avui el panorama és greu. En aquest sentit, Miralles ha afirmat que “un any després, Zapatero ha suspès, en fer prevenció de la crisi i en crear alternatives a la mateixa“.

Pel que fa a que el TC negui a Catalunya els símbols nacionals, Miralles ha dit que “això és una frivolitat, ja que els símbols nacionals estan establerts per lleis i estan referendats per la ciutadania de Catalunya. Miralles ha celebrat que en el Ple de demà del Parlament comenci la tramitació de la llei del Síndic de Greuges, “ja que amb aquesta llei es contribueix a vestir l´arquitectura de l´actual Estatut d´Autonomia”.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: