Vés al contingut

Guanya Chavez, guanya Veneçuela

16 febrer 2009

El poble veneçolà ha decidit, amd una diferència de més de un millió de vots, que el president de la República, els alcaldes i governadors puguin presentarse a la reelecció tantes vegades com vulguin, inclosos els alcaldes i governadors de l’oposició. El poble veneçolà ha decidit així afegir-se al mateix sistema de gairebé tots els països europeus, on els candidats no tenen més limitació que la decisió sobirana de l’electorat. I en diem gairebé tots perquè al nostre país no ens és possible decidir, mitjançant les urnes, qui volem com a cap de l’estat. Franco va decidir que fos Juan Carlos de Borbon el nostre cap d’estat i així segueix fins avui.

Luís Herrero va voler muntar un circ a Veneçuela i li van créixer els nans, com és habitual, ja que, sense sortir d’Espanya podria haver muntat un altre circ aquí reclamant democràcia a l’hora de decidir moltes coses, per exemple:

  1. Elecció democràtica del cap de l’estat, encara que es presenti les vegades que vulgui.
  2. Aixecar la persecució dels partits bascos que representen a l’opció independentista.
  3. Impedir que la judicatura sigui utilitzada amb finalitats polítiques.
  4. Acceptar el dret a l’autodeterminació i independència dels pobles segons la seva pròpia voluntat, etc,etc.

En fi, massa feina per a un eurodiputat tan mandrós, ja que fins ara ningú sabia que fos eurodiputat, però el que sí que sabem els espanyols és que l’actual eurodiputat, i demòcrata de tota la vida, és fill del que fos secretari general del Moviment, Fernando Herrero Tejedor. Recordem també que és un assidu de les tertúlies de la Cope i amic de Jose María Aznar, un dels promotors del cop d’estat contra Chávez en el 2002.

Mandrós fins i tot per conèixer que segons el Codi de Conducta per als observadors internacionals de la Unió Europea, regulat per la Decisió 9262/98 del Consell Europeu entre les directrius del qual s’estableix:

  1. “los observadores mantendrán una estricta imparcialidad en la ejecución de su cometido y en ningún momento manifestarán sus inclinaciones o preferencias respecto de las autoridades, partidos o candidatos nacionales o de cualquier cuestión debatida en el proceso electoral”;
  2. “los observadores se abstendrán de hacer comentarios personales o prematuros, basados en sus propias observaciones, a los medios de comunicación o a cualquier persona interesada”;
  3. “los observadores deberán ajustarse a todas las leyes y reglamentos nacionales”;
  4. “durante todo el tiempo que dure la misión, incluido el tiempo transcurrido fuera del trabajo, los observadores de las elecciones deberán comportarse de manera irreprochable, emitir juicios sensatos y guardar la mayor discreción personal posible”.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: