Vés al contingut

Carta a Carod-Rovira

7 gener 2009

Reproduïm la carta enviada pel coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, al Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira com a Vicepresident de la Generalitat de Catalunya

euia

A l’atenció de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Vicepresident de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de Desembre de 2008

Benvolgut Josep-Lluís,

Aquest dies, l’opinió pública catalana i mundial està commocionada davant dels atacs militars de l’Estat d’Israel a la població palestina del territori de Gaza que, a dia d’avui, ja han causat més de 300 víctimes mortals palestines i milers de persones ferides, en una nova vulneració d’Israel dels drets humans.

A la situació impossible que viu cada dia el poble palestí de Gaza, atrapat dins un veritable camp de concentració, sense recursos, sense accés a queviures elementals, sense possibilitat de mobilitat, envoltats per Israel –i amb les fronteres d’Egipte tancades– s’afegeix ara aquest darrer episodi genocida que tota la comunitat internacional ha de denunciar i exigir-ne l’aturada immediata.

En funció d’aquesta nova agressió d’Israel al poble palestí i de la nova vulneració dels drets humans, Esquerra Unida i Alternativa demana, en primer lloc, que el Govern de la Generalitat de Catalunya condemni els atacs d’Israel en territori palestí, i que en demani la seva aturada immediata.

Així mateix, EUiA demana que la Generalitat de Catalunya congeli els acords de col·laboració amb Israel en els àmbits de les noves tecnologies de la comunicació (TIC) i de les tecnologies de gestió de l’aigua.

Per últim, demanem que es suspengui la reunió que una delegació del Govern i d’empresaris catalans tenien prevista fer a Israel en les properes dates per aprofundir en els acords anteriorment esmentats.

Catalunya ha estat sempre un poble en favor de la Pau i el diàleg, i en aquest sentit, pensem que el Govern de Catalunya, al qual vostè representa institucionalment, ha d’estar al capdavant d’aquesta voluntat majoritària.

Rep una salutació cordial,

Jordi Miralles i Conte

Coordinador General d’EUiA

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: