Vés al contingut

29 Desembre 2008

Del bloqueig a l’assassinat col·lectiu

Unió Jueva Francesa per la pau

La nit passada, l’exèrcit israelià va atacar Gaza amb enormes mitjans militars. El primer balanç va ser de 150 morts, la majoria civils. A hores d’ara ja sobrepassen més de 280 morts. Aquesta matança ja s’havia anunciat i debatut durant els dies passats en la premsa israeliana al final de la treva respectada per Hamás i violada sistemàticament per l’exèrcit israelià. Aquest crim és possible gràcies a la impunitat absoluta concedida a Israel des de fa gairebé 9 anys i al suport actiu que li dispensa la Unió Europea. És el resultat directe del «enfortiment de la cooperació amb l’UE» imposat per la presidència francesa contra el vot d’ajornament del Parlament Europeu.

Des de fa anys, la Franja de Gaza pateix, amb el suport còmplice de la Unió Europea, un setge criminal que viola deliberadament totes les lleis internacionals. Un milió i mig de civils són presoners de l’exèrcit israelià i són privats de tot: aliments, combustible, electricitat, medicines, material escolar… Menys d’una desena part dels camions necessaris per a l’abastament de la població aconsegueixen arribar. L’aeroport i el port van ser destruïts fins i tot abans que arribessin a funcionar. La pesca està prohibida. Només alguns vaixells noliejats per militants han aconseguit eludir el bloqueig. La població sofreix un despietat «càstig col·lectiu» per haver votat «malament». La comunitat internacional mira per a un altre costat, i fins i tot encoratja el bloqueig. L’exèrcit d’ocupació va expulsar Robert Falk, el relator especial sobre la situació dels drets humans de les Nacions Unides.

bombasgazaNo hi ha cap justificació per a la perpetuació d’aquest setge despietat i criminal. Tot poble assetjat té el dret a resistir a l’opressió.

No es pot admetre cap simetria amb els coets que cauen sobre les ciutats israelianes. No hi haurà seguretat per als israelians sense seguretat per a la població de Gaza. Els polítics europeus i nord-americans, des d’Anapolis, eviten enfrontar-se a la realitat de l’ocupació, la qual cosa ha desembocat en un inevitable atzucac que, com sempre, el poble palestí està pagant molt car.

La Unió Jueva Francesa per la Pau denuncia el crim que s’està perpetrant contra la població de Gaza i fa una crida a tot el món perquè es manifesti contra aquesta nova agressió. L’UJFP exigeix una reacció immediata del govern francès, de la Comunitat Europea i de l’ONU que detinguin l’agressió i posin fi al bloqueig de Gaza.

Original en francès: http://www.ujfp.org/modules/news/article.php?storyid=448

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: